sobota 28. března 2015

Dvoubarevný tvarohový dort (cheesecake)

Kdo by neměl rád tvaroh. Tato úžasná potravina plná bílkovin, která i zasytí. Dá se jíst jak na sladko tak na slano. Dneska to bude na sladko, před dvěma týdny jsem udělala cheesecake, protože jsem potřebovala spotřebovat jednak brzy procházející tvarohy tak aby jich nebyla škoda a taky jsem měla přezrálé banány (ideál na pečení :) ) Určitě si ho zamilujete. Je to rychlovka, je to dobré, zdravé a zasytí :)


 na menší dortovou formu budete potřebovat (inspirace tady):
korpus:
- 50g ovesných vloček
- lžíce arašídového másla
- 200ml horké vody
těsto:
- 2 tvarohy (celkem 500g)
- 200ml mléka
- 2 banány
- 2 vejce
- lžička kakaa pro dvoubarevnou verzi

Troubu předehřejeme na 175°C. Vločky zalijeme horkou vodou a necháme je všechnu nasát (případně si dopomůžeme mikrovlnkou) a následně v nich rozmícháme lžíci arašídového másla. Rozprostřeme na dno dortové formy a dáme na 15 minut zapéct do trouby.
Mezitím dáme do misky tvaroh, mléko, nakrájené banány, vejce a ručním mixérem rozmixujeme. Rozdělíme na dvě část a jednu z nich obarvíme lžičkou kakaa. Vyndáme korpus a střídavě dáváme po lžících nejdřív světlé, potom tmavé těsto dokud nám nedojde. Dáme do trouby na dalších 60 minut, po uplynutí můžeme nechat ještě na 10 minut zvýšit teplotu, aby nám povrch zezlátnul. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.




na snídani jak jinak než s arašídovým máslem :)


Také máte rádi cheesecake? Jaký a jak ho děláte? K.

2 komentáře: