korpus:
- 50g ovesných vloček
- lžíce arašídového másla
- 200ml horké vody
těsto:
- 2 tvarohy (celkem 500g)
- 200ml mléka
- 2 banány
- 2 vejce
- lžička kakaa pro dvoubarevnou verzi
Troubu předehřejeme na 175°C. Vločky zalijeme horkou vodou a necháme je všechnu nasát (případně si dopomůžeme mikrovlnkou) a následně v nich rozmícháme lžíci arašídového másla. Rozprostřeme na dno dortové formy a dáme na 15 minut zapéct do trouby.
Mezitím dáme do misky tvaroh, mléko, nakrájené banány, vejce a ručním mixérem rozmixujeme. Rozdělíme na dvě část a jednu z nich obarvíme lžičkou kakaa. Vyndáme korpus a střídavě dáváme po lžících nejdřív světlé, potom tmavé těsto dokud nám nedojde. Dáme do trouby na dalších 60 minut, po uplynutí můžeme nechat ještě na 10 minut zvýšit teplotu, aby nám povrch zezlátnul. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
na snídani jak jinak než s arašídovým máslem :) |
Také máte rádi cheesecake? Jaký a jak ho děláte? K.
Asi si ho udělám! Vypadá fakt skvěle :3
OdpovědětVymazatDěkuju ;) určitě ho zkus, je výborný!
Vymazat