neděle 6. září 2015

Banánová zmrzlina alias banana icecream

Máte rádi zmrzlinu? Asi špatná otázka, protože neznám nikoho, kdo by ji neměl rád. V horku se jí sní kvanta, protože nám pomáhá se ochladit (nebo si ji dáváme pro ten pocit :) ), ale určitě každý ví, že ne všechny jsou vhodné a jsou z kvalitních surovin a nutričně vyvážené. Možná si pokládáte otázku, jakou tedy zvolit. Není nic jednoduššího, než si ji vyrobit doma z kvalitních surovin! Banány jsou jedno z těch sladších druhů ovoce, jsou plné vitamínů, minerálů a vlákniny a jsou dobré pro sportovce pro rychlé doplnění energie po cvičení nebo běhu, s garancí přísunů kvalitních cukrů.
Pro mě jsou banány nejoblíbenější ovoce, používám je do všeho sladkého - do kaší, jogurtů, tvarohů, na pečivo s máslíčkem, do lívanců, sladkého pečení jako sladidlo (a do čehokoli jiného na oslazení) a nebo na rychlou a zdravou zmrzlinu.
Je opravdu jednoduchá a rychlá, stačí dát banán na dvě hodiny do mrazáku a pak už jen požadované množství rozmixovat. Můžete přidat trochu mléka či jiné tekutiny na zjemnění, ochutit skořicí, kakaem či karobem a nebo rozmixovat spolu s dalším mraženým ovocem. Fantazii se meze nekladou :) Tak co vy na to, uděláte si ji?
K.
svačina

dezertík po obědě :)

1 komentář: