Ahoj!
Hledáte rychlé a chutné jídlo na večeři či oběd nebo jen nevíte co s cizrnou? Pak je právě tenhle recept pro vás!
Cizrna je jedna z luštěnin, která má opravdu mnohá využití - jak na sladko tak na slano. Mnoho lidí zná hummus, pečenou cizrnu, cizrnové blondies nebo cizrnové lívance. Ale tato luštěnina se dá použít i jako "náhrada masa" pro vegetariáni a vegani, u kterých je velmi oblíbená. Hodí se ke všem přílohám, ať už je to rýže, těstoviny, pohanka, jáhly, brambory, pečivo, ... Je to univerzální luštěnina :) A v této kombinaci je boží <3
na 1-2 porce:
hrnek uvařené/konzervované cizrny
zeleninu (rajče, cuketu, mrkev)
rajčatový protlak
sladká paprika, uzená paprika
2 lžíce zakysané smetany/kokosového oleje
olivový olej
sůl
Zeleninu nakrájíme na kousky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme hrnek cizrny, papriku, osolíme a promícháme. Zalijeme trochou rajčatového protlaku a trochou vody a necháme chvíli dusit. Chvíli před dovařením přimícháme 2 lžíce zakysané smetany, pořádně promícháme a vaříme od zhoustnutí. Podáváme spolu s těstovinami, rýží nebo pečivem
obídek :3 |
K.
P.S.: Máte vy nějaký osvědčený recept s cizrnou, ať už na slano nebo sladko? Podělte se :)
Já mám cizrnu moc ráda na jakýkoliv způsob - úplně ji miluju v hummusu, ve falafelu nebo jen tak salátek :) A tato na paprice vypadá taky dobře, takže její příští využití je jasné :)
OdpovědětVymazatCizrnu miluju,nejvíce z ní mi chutná hummus a ráda ji přidávám so salátů, takže díky za super inspiraci,vypadá báječně :) !
OdpovědětVymazatMnam mnam to vyzerá výborne!!! Ja som cizrnu este nikdy nejedla tak netuším ako to moze chutiť :)...ale vyzerá to chutne :)
OdpovědětVymazathttp://renkaartandlife.blogspot.sk