Dnes jen rychle, pro mnoho z nás je arašídové máslo nepostradatelnou součástí jídelníčku (na kašičce, pečivu neb jen tak rovnou ze sklenice) a jelikož je to tak i u mě, zkusila jsem si vyrobit domácí. No co vám budu povídat, bála jsem se toho
Domácí arašídové máslo
- vámi požadované množství arašídů (já použila pražené solené)
- mixér
- pevnou vůli a nebát se
Je to lehké jak facka, vezmete mixér, hodíte tam arašídy a mixujete do vámi požadované konzistence. Pro crunchy verzi dejte stranou trochu rozmixovaných kousků arašídů a na konci je tam zamíchejte.
A můžeme vychutnávat dle libosti (nejlépe na teplé ovesné kašičce).
Výhoda domácího máslíčka? Nízká cena a víte přesně z čeho je.
Tak, a to je ode mě vše.
K.
Vypadá moc krásně, ale pro chuť i konzistenci dávám ještě lžičku panenského nebo jiného lepšího oleje, to je potom teprve bezkonkurenční a ještě lepší, určitě zkus, mňáám:D
OdpovědětVymazatchangelucylife.blogspot.cz
A taky moc dobře chutná! :) mě to vyhovuje jen z těch arašídů, ale s přidáním oleje by to taky nemuselo být špatné, někdy vyzkouším ;)
Vymazat