pátek 14. srpna 2015

Zdravá verze řízku (řízek v cornflakes)

Krásný pátek ve spolek :)
Vzpomínám na doby, kdy jsme doma dělávali řízky celkem často - na Vánoce, o víkendu k obědu, někdy i na večeři v týdnu a nebo na cesty.Teď už jsou ale tyhle doby za mnou. Já řízek jím jen na Vánoce a v ostatní dny na něj jednoduše nemám chuť. Ale včera mamka vyprávěla o tom, že měla k obědu řízek v cornflakách a že by to chtěla zkusit udělat i doma. A já jako zručná kuchařinka jsem se do toho pustila a zkusila je udělat. Mě chutnají mnohem víc, než ty normální, smažené a také je to příjemná změna :)


A co tedy budete na zdravou verzi řízku potřebovat?

maso nakrájené na plátky (kuřecí, vepřové)
bílý jogurt
vejce
cornflakes
sůl
pepř
(olivový olej)

Maso nakrájené na plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a celé ho potřeme lžičkou bílého jogurtu. Dále si rozkvrdláme vajíčko se lžící vody. Cornflaky rozdrtíme na co nejmenší drobky. Maso obalíme ve vajíčku, poté ho obalíme v rozdrobených cornflakách, položíme na plech s pečícím papírem, pokapeme trošičkou olivového oleje a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi 15 minut. Podáváme s brambory, zeleninou a případně jogurtovým dipem.




Pokud právě obědváte tak dobrou chuť! K.

2 komentáře: